2024. július 19. péntek, Emília
 • Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.
  Bővebben

  Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.

 • Találkozzunk 2024-ben is!
  Bővebben

  Találkozzunk 2024-ben is!

 • Kecskemét és térsége mobilapplikáció
  Bővebben

  Kecskemét és térsége mobilapplikáció

Helvéciai Örömtekerés hálából a Kiskőrösi útért

Október 21-én szombaton helvéciai lakosok sokasága kerékpározik be Helvécia Nagyközség Önkormányzatának szervezésében Kecskemét főterére a 0 km kőhöz.

Helvéciáról tekernek közösen a frissen elkészült szilárd burkolatú Kiskőrösi úton keresztül a kecskeméti főtérre, ahol a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep keretein belül fogadják a résztvevőket.

Ezzel az úttal Helvécia és térsége már három Kecskemétre vezető útkapcsolattal rendelkezik, amely nagy örömre ad okot.

Gyülekező: 7:30, Helvéciai Petőfi Sándor Művelődési Ház (Petőfi S. u.),  indulás: 8:00 óra.

A résztvevőket frissítővel várják Helvécia pavilonjánál.

A tervezett útvonal: Helvécia, Petőfi Sándor utca-Kiskőrösi út-Kecskemét, Kiskőrösi út-Küküllő utca-Árpád krt.-Batthyány utca-Kossuth tér.

A felvonuláson mindenki saját felelősségére vehet részt a közlekedési szabályok betartásával.

A programmal kapcsolatban tájékoztatás a 76/579-082 telefonszámon kérhető.

Szeretettel várják a kerékpározókat!

Köszöntsük őket minél többen a főtéren, legyen közös az örömünk!

Tovább >>

Kecskemét és térsége Nemzeti Vágta győzteseinek bemutatkozása az Őszi Helyi Termék Ünnepen

A XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep – Aranyhomok Portéka Vásár október 20-23. között kerül megrendezésre Kecskemét főterén.

Október 21-én, szombaton 15:30-kor  a Nemzeti Vágta győzteseinek hintós bevonulását tekintheti meg a közönség a Címerdombnál.

 A helyszínen találkozási lehetőséget biztosítanak a szervezők az idei év helyezettjeivel.

Kecskemét lovasa, Tóth Tamara  nyerte a 2023-as Nemzeti Vágtát Galaxy nevű lovával, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok. Galaxy és Tamara trénere, Molnár Gyöngyi és a csapat tulajdonosa, Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. elnöke is jelen lesz az eseményen.

A megmérettetésen a térségi településekről indulók is szép eredményekkel szerepeltek.

 4. helyezett lett Szentkirály lovasa, Csíki Árpád Lord Black nevű lovával, és Helvéciáról 2. helyen végzett Nagy Gábor Köncsögi Ménes fogatával.

A kishuszárok vágtáját Szentkirály versenyzője, Rozs Anna Júlia nyerte Nárcisz nevű lovával.

17 órától pódiumbeszélgetés keretében osztják meg élményeiket a nagyérdeművel, amelyet Ladányi-Kovács Zoltán, a Nemzeti Vágta ügyvezetője fog vezetni.

A Nemzeti Vágta sátrában szombaton lehet majd megtekinteni a lovasok által elnyert díjakat és felidézni a győztes futamokat.

Tovább >>

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

Az idei év negyedik kirándulása alkalmával Kunszállásra invitáljuk Önöket, ahol a vendégeket falusi környezet, városi minőség várja! Tartson velünk!

Kunszállási megállóhelyek:

1.      Kunszállás Község Önkormányzata
2.      Gyöngyösi Mátyás Helytörténeti Gyűjtemény
3.      Kármel-hegyi Boldogasszony Plébánia
4.      Órák Háza
5.      Cines Horgásztó *
6.      Polyák Borbirtok *
7.      Petőfi Rendezvény- és Faluház

*: Gépjárművel érjük el ezeket a helyszíneket.

A programokon a részvétel ingyenes, a Faluházban elköltött ebéd kivételével, ez fakultatív program. Az ebéd ára: 2000,-Ft / fő. Menü: csülökpörkölt.

A Polyák Borbirtokon borkóstolóval és borvásárlási lehetőséggel várják a vendégeket. Meg lehet majd kóstolni a Polyák Borászat Grand Kékfrankos borát is, amely az idei évben a Kecskemét Város Bora díjat nyerte el.

Kérjük, hogy minden kedves jelentkező regisztráljon ezen a felületen október 11. szerda 12 óráig: https://forms.gle/65y8sYwWAajvW7m1A

 

Bővebb információ: 06-76/504-780.

Utazás: egyénileg. 

Találkozó időpontja: 2023. október 14. szombat 9 óra

Helyszíne: Kunszállás Község Önkormányzata, Dózsa György u. 24.

Jelentkezés: https://forms.gle/65y8sYwWAajvW7m1A

Tovább >>

Hét kisfilm népszerűsíti ősztől Bács-Kiskun értékeit

Hét kisfilmmel népszerűsíti Bács-Kiskun vármegye értékeit szeptembertől a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.
Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült ismeretterjesztő filmek egy-egy kvízbe ágyazva jutnak el a vármegye oktatási intézményeibe.
A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai vallják, hogy a hungarikumokat védeni, őrizni szükséges. A szervezet vezetése ugyanakkor fontosnak tartja a nemzeti értékek ápolása és a nemzeti tudat erősítése érdekében a népszerűsítésüket is. Ezúttal ismeretterjesztő filmek készítésével, közzétételével és megosztásával néhány Bács-Kiskun vármegyei kötődésű hungarikum, illetve kiemelkedő nemzeti érték minél szélesebb körű megismertetését tűzték ki célul.
Az Agrárminisztérium a nemzeti értékek és hungarikumok megismertetését, illetve népszerűsítését célzó pályázatának köszönhetően a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület hét kisfilm elkészítésére nyert támogatást.
A szervezet a bajai halászlé, a kalocsai népművészet és fűszerpaprika-őrlemény, a halasi csipke, a Piros Arany és Erős Pista
ételízesítők, Mathiász János életművének, valamint a lakiteleki hungarikum kiállítóház bemutatására vállalkozott.

A hét kisfilm megtekinthető a következő oldalon.

 

Tovább >>

"A legszebb konyhakertek" program kecskeméti fordulójának díjazott kertjei

„A legszebb konyhakertek” országos program kecskeméti kertjeinek fotóiból összeállítottunk egy válogatást.

Köszönjük a kertművelők aktív részvételét, szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Jövőre is várjuk a jelentkezéseket a programra!

 

Tovább >>

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos program kecskeméti kertjeinek díjátadója 2023

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében idén 11. alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű Magyar Örökség díjas országos programhoz.

Az Egyesület ismét felvállalta a program Kecskeméten történő lebonyolítását, támogatva ezzel a magyar kertkultúra hagyományainak ápolását, a kertművelő tudás ifjabb nemzedékre való átörökítését.

A háborús konfliktus, a világszerte várható élelmiszerhiány teljesen más megvilágításba helyezte a konyhakerti kertművelés fontosságát és súlyát. Az otthoni élelmiszer termelése már nem csak szabadidős tevékenység, hanem fontos alapköve az egészséges és biztonságos élelmiszer előállításának.

A Szervezők arra ösztönözték a lakosságot, hogy minél több udvaron alakítsanak ki konyhakertet, gondozzák azt, termesszenek benne saját maguk és a családjuk számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer-, gyógynövényeket, gyümölcsöt. A konyhakert művelése a szép hobbin túl nagyban hozzásegíti az egészséges életmód elterjedését, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos anyagokkal kezelt élelmiszer előállítást eredményez. A szervezők tapasztalata, hogy az idei évben is szép számmal jelentkeztek a megmérettetésre.

 

Tovább >>

Sétáljon velünk Jakabszálláson!

Ősszel is folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat.

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

Az idei év harmadik kirándulása alkalmával Jakabszállásra, a tanyák, a puszták és a vendégszerető emberek hazájába invitáljuk Önöket! Tartson velünk!

Tovább >>

Nagy érdeklődés övezte a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást és a Gasztrohetet a Hírös Hét Fesztiválon

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 26 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helyi lakossággal és az ideérkező turistákkal. Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 22-27. között megrendezésre került Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. A Hírös Hét Fesztivál ezévi fő koncepciója a „Hagyományok és értékek ünnepe”, amelyhez a kiállítás kiemelten illeszkedett. Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke adott méltó, központi helyet a kiállításnak, amely a baráti találkozások, kellemes beszélgetések színtere lett. 16 település mutatkozott be a nagyszabású térségi seregszemlén 166 kiállítóval, 6 kézműves bemutatóval, 20 fellépő csoport kulturális műsorával. Ez a rendezvény nagy büszkesége nemcsak a térségnek, hiszen évről-évre itt mutatják be a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a dísznövénykertészet és a kézműves ipar remekeit, minőségi termékeit, hanem Kecskemétnek is. A látogatók ízelítőt kaphattak ezúttal is abból a példamutató összefogásból, a vidéki emberek vendégszeretetéből, szorgalmas munkájuk gyümölcséből, a közösség összetartó erejéről, amely jellemzi a térség valamennyi települését.

 

Tovább >>

Facebook fotóalbum - XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállatás (1. nap - 23.08.26.)

5. nap - 2023. augusztus 26.

Tiszaalpár és Bugacpusztaháza települések bemutatkozó napja

Tovább >>

Szakmai zsűri díjazottjai - XXVI. TÉRSÉGI KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁS

1.) Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének különdíja

Zsűritag/Díjat átadja: Somodi Ferenc Kecskeméti Hírös Gazdakör elnöke

Díjat kapja FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A díj odaítélésének szempontjai:

Fülöpházának, a szél formálta mozgó homokbuckák hazájának fő természeti látnivalója a nyílt homoki gyepek és a buckák. Területének több mint fele a Kiskunsági Nemzeti Park védett területéhez tartozik. A községben a különleges természeti értékek megóvására nagy hangsúlyt fektetnek. A lakosság túlnyomó többsége ma is mezőgazdaságból és állattenyésztésből igyekszik megélni, amelyet a kiállítás is hűen tükröz. Standjukon a látogató betekintést nyerhet a Fülöpházán élők példamutató összefogásáról és küzdelméről, hogyan lehet a pusztaságban is emberfeletti erővel talpon maradni, egyre fejlődő gazdaságokat működtetni. A Babos Díszfaiskola dísznövényei, Oláhné Marika levendula termékei, Gebura Istvánné mézei és a Berente-Eggs Kft. házias tésztái a község kiváló termékei. Nemcsak a gazdálkodók összefogásának eredményeit láthatjuk a faházban, hanem a helyi kézművesek csodálatos alkotásait és az egyre aktívabb közösségi élet hozadékát is a Nemzeti Művelődési Intézet „A szakkör” országos programja által.

Munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

 

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!