2024. július 19. péntek, Emília
 • Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.
  Bővebben

  Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.

 • Találkozzunk 2024-ben is!
  Bővebben

  Találkozzunk 2024-ben is!

 • Kecskemét és térsége mobilapplikáció
  Bővebben

  Kecskemét és térsége mobilapplikáció

Eredményesen zárult az első Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás

Április 26-án pénteken hagyományteremtő szándékkal Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Tourinform Kecskemét üzemeltetője.
A Tourinform Irodánál az érdeklődők betekintést nyerhettek Kecskemét és térsége gazdag turisztikai kincseibe, ugyanis 15 szolgáltató mutatkozott be. Az esemény célja, hogy a helyi és térségi szálláshelyek, szabadidős programlehetőségek és éttermek előtérbe kerüljenek, valamint hozzájáruljon a turizmus fellendítéséhez. Izgalmas kvízek és nyereményjátékok, helyi termék kóstolók és kézműves foglalkozások színesítették a programot.
Az eseményen a jelenlevőket köszöntötte Tóth János, Tiszakécske Város Polgármestere, az Aranyhomok Egyesület Elnökhelyettese, Nemcsik Mátyás, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője és Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára.
A térség szolgáltatói megismerkedtek egymással. Lehetőség nyílik ezentúl közös programok megvalósítására és együttműködések kialakítására. Az idelátogató vendégek sok újdonságot, érdekességet ismerhettek meg a térségről.

Tovább >>

Hamarosan XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál

Szeretettel várunk mindenkit a XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválra május 10-től 12-ig Kecskemét főterére. 

A rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára izgalmas programokat.

A nyitóelőadáson láthatják a "Gyergyói örökség - háromgenerációs örökségvédelmi program a Kodály-módszer tükrében" című műsort, amelyet előadnak 

a VI. Gyergyó-Hétvége hagyományőrzői, a Kodály Iskola tanulói és tanárai, a lakiteleki Boróka Zenekar, valamint Szabó Sándor tárogatóművész. 

 

Tovább >>

Hatalmas érdeklődés övezte a Felsőlajosi Értékjáró Sétát

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Térségi Értékjáró Séta sorozat keretén belül  Bács-Kiskun vármegye északi bástyájára, Felsőlajosra invitálta a vendégeket április 20-án, szombaton. A 15. alkalommal meghirdetett kirándulás ismét rekordszámú érdeklődőt vonzott, közel száz fő, köztük családok, baráti társaságok, nyugdíjas klubok, egyéni túrázók választották szombati programjuknak a község értékeinek felfedezését. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével a sétát.

Tovább >>

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás lesz április 26-án

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

Tovább >>

Sétáljon velünk! Felsőlajoson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta

Az Értékjáró Séta Sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

 Az idei év második kirándulása alkalmával Felsőlajosra, Bács-Kiskun vármegye északi bástyájára invitáljuk Önöket április 20-án! Tartson velünk!

 

 

Tovább >>

Kiemelt térségi rendezvények 2024-ben

Kecskemét térségében pezsgő kulturális, közösségi élet folyik. A múzeumokban, művelődési házakban, közösség színtereken nemzetközi rangú műhelymunka zajlik egész évben. Gazdag és sokszínű művészeti, ismeretterjesztő, hagyományőrző, zenei, ifjúsági, sport és gasztronómiai programok nyújtanak feledhetetlen élményeket azoknak, akik igazi, feltöltődést nyújtó kikapcsolódásra vágynak. A települések gazdag programkavalkádja korosztálytól függetlenül, kulturális érdeklődésének megfelelően mindenkinek kínál kedvére való eseményt, amelyek nemcsak a térségben, de országosan, sőt sok esetben külföldi vonatkozásban is nagy érdeklődésre tartanak számot.

Számos rendezvény nagy hagyománynak örvend, amelyek évről évre megvalósításra kerülnek. Ezeken a programokon a vendégek megismerhetik a települések hagyományait, kultúráját, az ott tevékenykedő művészeti csoportok munkáját, egyediségüket.

Szíves figyelmükbe ajánljuk az alábbi tájékoztatót a kiemelt eseményekről. A lista korántsem teljes, további térségi programokról bővebb információt a Kecskemét és térsége rendezvénynaptár adatbázisában talál az alábbi linken: www.aranyhomok.hu/rendezvenynaptar

Melegszívű fogadtatás, kifogástalan vendégszeretet, kellemes hangulat és rendezett, megújult környezet várja a rendezvények résztvevőit.

Legyen vendége Ön is településeinknek!

 
Tovább >>

Nagy sikert aratott az év első Értékjáró Sétája Nyárlőrincen

Március 23-án szombaton a gyönyörű tavaszi időben több mint 100 fő vett részt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett idei év első Értékjáró Sétáján Nyárlőrincen, az egykori Koháryszentlőrincen. Ezzel a létszámmal újabb rekord született, a szervezők és a vendéglátó települések nagy örömére egyre többen kíváncsiak Kecskemétről és a szomszédos településekről a közvetlen környezetünkben fellelhető értékekre, turisztikai attrakciókra, az Aranyhomok kincseire. Első alkalommal, a Iustitia Egyesülettel összefogva, nyolcan érkeztek kerékpárral Kecskemétről.

 

Tovább >>

Melegkonyhás gasztronómiai partnert keresünk

Felhívás Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatra 2024

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület harmadik alkalommal hirdeti meg Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatát általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában. A pályázatokat az Aranyhomok Egyesület tagtelepüléseiről várjuk: Ballószög, Bugac, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpháza, Fülöpjakab, Helvécia, Jakabszállás, Kecskemét, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Ladánybene, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Orgovány, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszakécske, Városföld.

A rajzpályázat témája: Hungarikumok

Az Egyesület olyan alkotásokat vár A/4-es rajzlapon, amelyen egy kiválasztott hungarikum - vagy akár tematikusan több is -  jelenik meg gyerekszemmel.

A zsűri által kiválasztott pályamunkák a XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon 2024. május 10 - 12-ig Kecskemét Főterén kiállításra kerülnek.  Célunk a hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése a gyerekek körében. Szeretnénk felkelteni érdeklődésüket a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra.

Az egyéni témaválasztáshoz segítség: http://www.hungarikum.hu/hu/szakkategoria 

Pályázati kategóriák:
1. 5-6. osztály,
2. 7-8. osztály

Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2024. április 15. hétfő.

Tovább >>

Adománygyűjtés Kecskemét és térsége kultúrájáért és értékeiért

Ettől az évtől az Aranyhomok Egyesület adománygyűjtést indít, amellyel célunk Kecskemét és térsége települési értéktárainak megismertetése, népszerűsítése.

Az összegyűlt pénzből

 • kiállításokat,
 • magyar és angol nyelvű kiadványokat,
 • kisfilmeket,
 • értékjáró sétákat

tervezünk megvalósítani.

Kérjük, hogy amennyiben módjukban áll, támogassák Egyesületünk céljait pénz adományukkal!

Támogatásukat előre is köszönjük!

Szeretettel várjunk programjainkon, rendezvényeinken!

Bankszámlaszámunk: 11732002-20368548 (OTP Bank Nyrt) az utalásnál kérjük megjelölni közleményben, hogy "adomány".

---

Az Aranyhomok Egyesületet támogathatja az adója 1%-ának felajánlásával is.

Adószámunk: 18357527-2-03

Felajánlásukat nagyon köszönjük!

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!