2017. március 27. hétfő, Hajnalka

Fesztiválozzon velünk az Országos Tojás Sokadalmon!

Hagyományt teremtve, immár második alkalommal várja a kikapcsolódni, szórakozni, fesztiválozni és tojásos kulináris különlegességeket kóstolni vágyókat Kecskemét főterén a 2. Tojásfesztivál. Idén június 17-19. között, három napon keresztül jókedv, színes programok, önfeledt szórakozás várja a fesztiválozókat. Garantáljuk, hogy minden korosztály különleges gasztronómiai és kulturális élményekkel fog gazdagodni, ízletes tojásos ételek, főzőshow-k, fergeteges koncertek, gyermekprogramok, bábszínház, szalmajátszótér, népzene, táncház, musical, operett, íjászkodás, ügyességi játékok, állatsimogató, kézműves foglalkozások, vásári forgatag, baromfiudvar gondoskodnak a kellemes időtöltésről, a jó hangulatról.

Tovább >>

Az eddigi legsikeresebb Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

A Helyi Termék Ünnepek történetének legsikeresebb rendezvényét zárta az eseményt szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület május 8-án. A IV. Helyi Termék Ünnep néven regisztrált gasztronómiai esemény méltán érdemelte ki a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását.

Tovább >>

Sokszínű hagyományőrző programok az egész családnak a IV. Helyi Termék Ünnepen

Negyedik alkalommal, 2016. május 7-8-án rendezi meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen a IV. Helyi Termék Ünnepet és a Bács-Kiskun Megyei Értékek Napját. A kétnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat.

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása, hagyományőrző programok, finom falatok, fülbemászó muzsikaszó várja az érdeklődőket. Mindkét napon Varga Mihály bugaci kecskedudás mesemondó lesz a házigazda. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, könnyűzenei koncertek, bábműsor, népmese, íjászat, lovaskocsikázás, népi kismesterségek bemutatója, ingyenes kézműves foglalkozások, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

Tovább >>

Hagyományok és hagyományos mesterségek - Adventi kiadvány 2015.

A Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület Helyi Akciócsoport szerkesztésében jött létre a térségben hiánypótló jellegű adventi hangulatú kiadvány „Hagyományok és hagyományos mesterségek” címmel, melynek különlegessége, hogy a térségekre jellemző adventi hagyományőrző szokások felidézése mellett a kecskeméti és a kiskőrösi térség helyi termékeit előállító kézművesei, termelői, vállalkozói kaptak bemutatkozási lehetőséget. Ők mindannyian hűen képviselik az ősi hagyományokat, a népi kézművességhez kapcsolódnak és minőségi tradícionális termékeket, szolgáltatásokat kínálnak.
A kiadvány ingyenesen elérhető a Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezeti irodájában (6000 Kecskemét, Vörösmarty u. 12.) hivatali időben.

Tovább >>

Kecskeméti Értékek Kiállítás

Sok szeretettel vár mindenkit a Kecskeméti Értékek Kiállítása a volt Liberté Étterem épületében (Kecskemét, Szabadság tér 2.)

 

Tovább >>

Különösen gazdag programkínálat és fergeteges hangulat az Országos Tojás Sokadalmon

Rengeteg érdeklődő és fergeteges hangulat volt a kétnapos Tojásfesztiválon Kecskemét Főterén október 9-10-én. A Tojás Világnapja alkalmából erre a hétvégére időzített, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Baromfi Termék Tanács, illetve annak tagszövetsége a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége és a Hírös Tojás által szervezett országos rendezvény résztvevői kulturális, illetve gasztronómia élményekkel is gazdagodhattak. A Tojásfesztivál célja a tojásfogyasztás népszerűsítése, a tojás marketingjének erősítése, mely fontos szerepet vállal a tojással kapcsolatosan kialakult tévhitek eloszlatásában és a tojás az egészséges táplálkozásban elfoglalt fontos rangjának visszaállításában.

 

Tovább >>

MEGHÍVÓ - II. Kecskeméti Értékek Napja

Ezúton tisztelettel meghívjuk a II. KECSKEMÉTI ÉRTÉKEK NAPJA alkalmából szervezett rendezvényre, mely 2015. október 2-án kerül megrendezésre Kecskemét Főterén, a Városháza előtt.

Tovább >>

MEGHÍVÓ - Kecskeméti Tanyai Termék Piac II. évfordulója

Ezúton tisztelettel meghívjuk a KECSKEMÉTI TANYAI TERMÉK PIAC II. ÉVFORDULÓJA alkalmából szervezett rendezvényre, mely 2015. október 1-jén kerül megrendezésre Kecskemét Főterén, a Városháza előtt.

Tovább >>

Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál Kecskeméten!

2015. október 9-10-én Kecskemét főterére várjuk szeretettel!

www.tojasfeszt.hu

Látogasson el az ország egyetlen Tojásfesztiváljára Kecskemétre, mely a tojás világnapjához kapcsolódó nagyszabású kulturális rendezvény.

A rendezvény célja a tojásfogyasztás népszerűsítése, a tojás marketingjének erősítése, mely fontos szerepet vállal a tojással kapcsolatosan kialakult tévhitek eloszlatásában és a tojás az egészséges táplálkozásban elfoglalt fontos rangjának visszaállításában.

Tovább >>

Országos Tojás Sokadalom avagy Tojásfesztivál Kecskeméten!

Kecskeméten október 9-10-én az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Baromfi Termék Tanács, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők illetve annak tagszövetsége a Tojástermelők Szövetsége a Hírös Tojással karöltve Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivált szervez Kecskemét főterére.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!