2024. április 26. péntek, Ervin

"Mit egyen a család?- Fókuszban az ételallergia"

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett "Mit egyen a család?- Fókuszban az ételallergia" címmel főzőiskola került megrendezésre az OHANA Gasztroklub és Főzőiskolában Kecskeméten.

A főzőiskola az EFOP-1.2.1-15-2016-00262 pályázati projekt támogatásának köszönhetően valósult meg.

Főzőbemutatóval egybekötött előadássorozatokon azok vesznek részt, akik érdeklődnek az egészséges étkezés iránt, és akiknek a családjában valamely étel intoleranciával diagnosztizált egyén van.

A legutóbbi alkalommal 2018 november 9-én, a cukormentes étkezésről hallhatak hazsnos információkat a tanfolyam résztvevői.

Tovább >>

Meghívó - Család és munka összeegyeztetése programsorozat 2. előadás

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, valamint a Lelkesítő Ökumenikus Családterápiás Műhely közös szervezésében programsorozat indult "A CSALÁD ÉS MUNKA ÖSSZEEGYEZTETÉSE, legfontosabb érték a minőségi idő" címmel.

Az előadássorozat az EFOP -1.2.1 számú „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű pályázat keretén belül szerveződik, a Katona József Bács-Kiskun megyei könyvtár előadótermében.

A következő előadás 2018.11.20-án kedden 17:00 órakor kezdődik, "Van a gyermeknek feladata a családban?" címmel. 

 

Tovább >>

Az Élet dolgai – Néha tegyünk rendet a padláson!

Az Élet dolgai – Néha tegyünk rendet a padláson!

Tavalyi nagysikerre való tekintettel Az élet dolgai című előadás közkívánatra ismét bemutatásra kerül Kecskeméten Hírös Város Turisztika Központban december 9-én 16 órakor.

A darabban felidézik az emberi élet sarkalatos eseményeit. Milyen szerepet tölt be az ember életében a szerelem, házasság, gyermekvállalás, gyermekkor, kamaszkor, öröm vagy a veszteség? És a végső bölcsesség? Nincs. Ez a darab nem hivatott arra, hogy véleményt alkosson különböző emberi magatartásokról. Csak kérdez. És ezekre a kérdésekre a néző válaszol magában.

 

Tovább >>

Meghívó- Előadás a kiskertek műveléséről

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2018.11.21-én 17 órai kezdettel előadást tart, kiskert művelés témában, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Cím: 6000 Kecskemét, Szent Imre utca 9.

Az előadás a  „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű EFOP-1.2.1-15. azonosító számú projekt, Mintakert programja keretén belül valósul meg.

Ingyenes rendezvény, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk !

www.aranyhomok.hu

 

Tovább >>

Szülőakadémia programsorozat- Meghívó

Meghívó

Várunk minden kedves érdeklődőt a Szülőakadémia programsorozat kerekegyházi és helvéciai előadására, melynek címe:

"Családi, közösségi problémák, konfliktusok”

Helvéciai előadás időpontja: 2018. november 28. szerda 14:00 - 15:30 óráig

Helyszín: Wéber Ede Általános Iskola

            6034 Helvécia, Kiskőrösi út 71.           

Kerekegyházi előadás időpontja: 2018. november 28. szerda 16:00 - 17:30 óráig

Helyszín: Katona József  Művelődési Ház

             6041 Kerekegyháza, Szent istván tér 12.

A programon való részvétel INGYENES!

Tovább >>

Meghívó-Baba-mama klub programsorozat kecskeméti főzőiskola

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a „Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia” címűfőzőbemutatóval egybekötött előadássorozatra.

2018. november 9. péntek 17:00 -19:00

Cukormentes étkezés. Létezhet ilyen?

Feldolgozott élelmiszerek, cukrász készítmények. Telis-tele cukorral. Megvalósítható-e teljes cukormentes étkezés? Szükség van-e egyáltalán erre? Mennyi az elég? Van-e élet a cukorhegyen túl?

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, táplálkozási tanácsadó

Menü:

Grillezett csirke gránátalmás kuszkuszsalátával

Citromos mini madeleine

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

               6000 Kecskemét, Énekes u. 120.

A programon való részvétel INGYENES!

Az alkalmak külön-külön is látogathatók. A programváltozás jogát fenntartjuk! Várunk minden kedves érdeklődőt!

Tovább >>

Főzősuli a kecskeméti Baba-mama klubban

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a „Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia” címűfőzőbemutatóval egybekötött előadássorozatra.

A főzőiskola témái:

Az ételallergia korai kialakulásának okai, illetve hogy hogyan hat a táplálkozás a dyslexia, ADHD, dyscalculia, autizmus tüneteire. Szakemberek rávilágítanak arra, hogy mi a pszichológiai háttere az evésnek, fogyásnak és tudatos táplálkozásnak. Foglalkoznak a mini tini korszakkal, a tomboló hormonok és kódolt lustaság elhízás kérdésével is. Segítséget nyújtanak azoknak a szülőknek, akik nemrég szembesültek vele, hogy gluténmentes vagy cukormentes vagy laktózmentes, (akár mindhárom együtt) diétán van a gyermeke. Számukra adnak számos receptötletet, melyet a helyszínen együtt el is készítenek és elfogyasztanak.

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, 6000 Kecskemét, Énekes u. 120.

Tovább >>

Esélyegyenlőségi nap a Móra Ferenc Általános Iskolában

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2018.október 19-én pénteken rendezte meg  Esélyegyenlőségi közösségépítő és információs napját, a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskolában.

A program a  „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű EFOP-1.2.1-15. azonosító számú projekt keretén belül valósult meg.

A rendezvény elsődleges célja az esélyegyenlőség irányában való érzékenyítés, a tolerancia és befogadó-készség növelése.

A programok segítettek abban, hogy a résztvevők megismerjék a sztereotípiák és az előítéletek működését, a diszkrimináció típusait.

A rendezvény fontos eleme volt a lehetséges megoldások közös feltérképezése, ami elősegítette, hogy a privilegizált helyzetben levők aktív lépéseket tegyenek a hátrányos helyzetűek kirekesztése ellen.

 

Tovább >>

AKI IDŐT NYER – ÉLETET NYER

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, valamint a LelkesítŐ Ökumenikus Családterápiás Műhely közös szervezésében programsorozat indul "A CSALÁD ÉS MUNKA ÖSSZEEGYEZTETÉSE, legfontosabb érték a minőségi idő" címmel. Az előadássorozat az EFOP -1.2.1 számú „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű pályázat keretén belül szerveződik 2018. őszén és 2019. tavaszán, a Katona József Bács-Kiskun megyei könyvtár előadótermében.

Tovább >>

Meghívó Baba-Mama klub programsorozat foglalkozására Jakabszálláson

Szeretettel meghívjuk a 3 év alatti babákat, kisgyermekeket és kedves szüleit, nagyszüleit a Baba-mama klub programsorozat jakabszállási foglalkozására.

Helyszín: Jakabszállási Óvoda és Bölcsőde Pöttömkert Bölcsőde

6078 Jakabszállás, Ady E. u. 5.

Időpont: 2018. október 24. szerda 16:00-17:30

Foglalkozásvezető:

Muzslai Lilla—szakmai vezető, kisgyermeknevelő

A foglalkozás témája: Babák, kisgyermekek játékos lábtornája

A programon való részvétel INGYENES!

Várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!