2024. május 18. szombat, Erik, Alexandra
  • Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.
    Bővebben

    Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.

  • Találkozzunk 2024-ben is!
    Bővebben

    Találkozzunk 2024-ben is!

  • Kecskemét és térsége mobilapplikáció
    Bővebben

    Kecskemét és térsége mobilapplikáció

Facebook fotóalbum - XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál 3. napja

Fergeteges sikere volt a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválnak Kecskeméten

Minden kedves Partnerünknek köszönjük az együttműködést. Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!


Május 10-12. között hungarikumok sora volt látható, hallható, tapintható és persze fogyasztható a három napos XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel várt az Aranyhomok Kisérségfejlesztési Egyesület.
Kecskemét főterén megelevenedett magyarságunk számos értéke, amelyet a tíz vármegyéből érkező 27 vendégkiállító bemutatkozásán keresztül ismerhettek meg a fesztivál látogatói.
Május 10. péntek 17 órakor a Hungarikum Fesztivált a rendezvény fővédnöke, V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos nyitotta meg, köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét MJV polgármestere, Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Egyesület titkára.
A megnyitó ünnepség részeként a VI. Gyergyó-Hétvégére érkezett hagyományőrzők, adatközlő muzsikusok, táncosok, a Kecskeméti Kodály Iskola tanulói és tanárai, a lakiteleki Boróka Zenekar, valamint Szabó Sándor tárogatóművész nagyszabású előadására került sor a Kodály módszer tükrében. 19 órától Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc – díjas magyar előadóművész adott felejthetetlen koncertet.

 

Tovább >>

FACEBOOK FOTÓALBUM - XIX. HTÜ Hungarikum Fesztivál

FACEBOOK FOTÓALBUM - XIX. HTÜ Hungarikum Fesztivál

XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál május 10-12. között Kecskemét főterén

Május 10-12. között hungarikumok sora lesz látható, hallható, tapintható és persze fogyasztható a három napos XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál során, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel vár az Aranyhomok Egyesület.

Kecskemét főterén megelevenedik magyarságunk számos értéke, amelyet a tíz vármegyéből érkező 27 vendégkiállító bemutatkozásán keresztül ismerhetnek meg a fesztivál látogatói.  

Május 10. péntek 17 órakor a Hungarikum Fesztivált a rendezvény fővédnöke, V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos nyitja meg, köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét MJV polgármestere.

A megnyitó ünnepség részeként a VI. Gyergyó-Hétvégére érkezett hagyományőrzők, adatközlő muzsikusok, táncosok, a Kecskeméti Kodály Iskola tanulói és tanárai, a lakiteleki Boróka Zenekar, valamint Szabó Sándor tárogatóművész nagyszabású előadására kerül sor a Kodály módszer tükrében. 19 órától Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc – díjas magyar előadóművész szórakoztatja a vendégeket.

 

Tovább >>

Eredményesen zárult az első Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás

Április 26-án pénteken hagyományteremtő szándékkal Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Tourinform Kecskemét üzemeltetője.
A Tourinform Irodánál az érdeklődők betekintést nyerhettek Kecskemét és térsége gazdag turisztikai kincseibe, ugyanis 15 szolgáltató mutatkozott be. Az esemény célja, hogy a helyi és térségi szálláshelyek, szabadidős programlehetőségek és éttermek előtérbe kerüljenek, valamint hozzájáruljon a turizmus fellendítéséhez. Izgalmas kvízek és nyereményjátékok, helyi termék kóstolók és kézműves foglalkozások színesítették a programot.
Az eseményen a jelenlevőket köszöntötte Tóth János, Tiszakécske Város Polgármestere, az Aranyhomok Egyesület Elnökhelyettese, Nemcsik Mátyás, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője és Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára.
A térség szolgáltatói megismerkedtek egymással. Lehetőség nyílik ezentúl közös programok megvalósítására és együttműködések kialakítására. Az idelátogató vendégek sok újdonságot, érdekességet ismerhettek meg a térségről.

Tovább >>

Hamarosan XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál

Szeretettel várunk mindenkit a XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválra május 10-től 12-ig Kecskemét főterére. 

A rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára izgalmas programokat.

A nyitóelőadáson láthatják a "Gyergyói örökség - háromgenerációs örökségvédelmi program a Kodály-módszer tükrében" című műsort, amelyet előadnak 

a VI. Gyergyó-Hétvége hagyományőrzői, a Kodály Iskola tanulói és tanárai, a lakiteleki Boróka Zenekar, valamint Szabó Sándor tárogatóművész. 

 

Tovább >>

Hatalmas érdeklődés övezte a Felsőlajosi Értékjáró Sétát

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Térségi Értékjáró Séta sorozat keretén belül  Bács-Kiskun vármegye északi bástyájára, Felsőlajosra invitálta a vendégeket április 20-án, szombaton. A 15. alkalommal meghirdetett kirándulás ismét rekordszámú érdeklődőt vonzott, közel száz fő, köztük családok, baráti társaságok, nyugdíjas klubok, egyéni túrázók választották szombati programjuknak a község értékeinek felfedezését. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével a sétát.

Tovább >>

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás lesz április 26-án

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

Tovább >>

Sétáljon velünk! Felsőlajoson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta

Az Értékjáró Séta Sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

 Az idei év második kirándulása alkalmával Felsőlajosra, Bács-Kiskun vármegye északi bástyájára invitáljuk Önöket április 20-án! Tartson velünk!

 

 

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!