2024. április 19. péntek, Emma

Szülőakadémia programsorozat

Meghívó

Várunk minden kedves érdeklődőt a szülőakadémia programsorozat ballószögi előadására, melynek címe:
"Családi harmónia a színek kavalkádjában I."

Időpont:2018. május 8. kedd 14:00-15:30-ig

Helyszín: Ballószög Faluház ( emeleti iroda)

              6035 Ballószög, Rákóczi út 11.

                   

Tovább >>

Szülőakadémia programsorozat

Meghívó

Várunk minden kedves érdeklődőt a szülőakadémia programsorozat orgoványi előadására, melynek címe:
"Családi harmónia a színek kavalkádjában I."

Időpont:2018. május 8. kedd 16:00-17:30-ig

Helyszín: Orgovány Művelődési Ház

              6077 Orgovány, Kossuth Lajos u. 96.

Tovább >>

Szülőakadémia programsorozat

Meghívó

Várunk minden kedves érdeklődőt a szülőakadémia programsorozat hetényegyházi előadására, melynek címe:
„Nagyszülők szerepe a gyermeknevelésben”

Időpont: 2018. április 26. csütörtök 13:00 - 14:30 óráig

Helyszín: Naplemente Idősek Klubja

             6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Posta u. 7.

Tovább >>

Szülőakadémia programsorozat

Meghívó

Várunk minden kedves érdeklődőt a szülőakadémia programsorozat kecskeméti előadására melynek címe:
„Nagyszülők szerepe a gyermeknevelésben”

Időpont: 2018. április 26. csütörtök 10:00 - 11:30 óráig

Helyszín: Kápolna utcai nyugdíjas klubok

             6000 Kecskemét, Kápolna u. 8.

Tovább >>

Meghívó -Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat előadására

MEGHÍVÓ

Életvezetési ismeretek - törekvéseink a családi harmónia megteremtésére!

2018. április 24. kedd 16:30 - 18:00 óráig Kecskeméten várjuk az érdeklődőket Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozatunk VI. előadására.

A programon való részvétel INGYENES!

Tovább >>

A legszebb konyhakertek program 2018-ban is folytatódik

Jelentkezési lap INNEN letölthető!

Tovább >>

Meghívó -Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat előadására

MEGHÍVÓ

Életvezetési ismeretek - törekvéseink a családi harmónia megteremtésére!

2018. április 24. kedd 14:30 - 16:00 óráig,  Lajosmizsére várjuk az érdeklődőket Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozatunk V. előadására.

A programon való részvétel INGYENES!

 

Tovább >>

1185 db tojás érkezett a 650 éves Kecskemét Város tojásfájára

Kecskemét város fennállásának 650 éves évfordulója alkalmából a Hírös Város Turisztikai Központ célul tűzte ki, hogy legalább 650 db tojással díszíti fel Húsvétoló rendezvényén Kecskemét város tojásfáját. A lelkes óvodai és iskolai csoportokon, osztályokon kívül, a rendezvényre egyénileg ellátogatók részéről is rengeteg különleges tojás érkezett a díszítésre. A kitűzött célt végül jócskán túl is teljesítették, a résztvevők összefogásának köszönhetően összesen 1185 színes tojás ékesítette Kecskemét város tojásfáját.

Szép számmal érkeztek tojások az óvodáktól és iskoláktól és a rendezvényre egyénileg ellátogatóktól is. Több száz tojást adtak le az óvodás és iskolás csoportok Kecskemét Város Tojásfájának feldíszítéséhez. A legtöbb tojást készítők részére, a rendezvény támogatóinak jóvoltából értékes nyeremények kerültek átadásra. Összesen nyolc intézmény, tizenhat csoportjából és osztályából érkeztek a tojásfára a változatos technikákkal elkészített díszes tojások.

 

 

Az összesítést követően az alábbi intézmények kerültek díjazásra.

Nyertes iskolai csoportok

I.     Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola 1/B osztály 120 db tojással, nyereményük a KESI jóvoltából jégpálya  belépőjegyek

II.  Móra Ferenc Általános Iskola 4/B osztály        86 db tojással, nyereményük a Kecskeméti Katona József Színház jóvoltából belépőjegyek a Hess Messe című előadásra

III.          Református Általános Iskola 4/C osztály 36 db tojással, nyereményük ajándékutalvány a Belvárosi Papírbolt jóvoltából

Nyertes óvodai csoportok

I.   a Ferenczy Ida Óvoda Csigabiga Óvodája Nyuszi csoportja 483 db tojással, nyereményük belépőjegyek a Kecskeméti Vadaspark jóvoltából

II. a Forradalom utcai Óvodájának Cica csoportja 170 db tojással, nyereményük kézműves foglalkozás a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület jóvoltából

III.          a Ferenczy Ida Óvoda Csigabiga Óvodájának Süni csoportja   53 db tojással, nyereményük ajándékutalvány a Belvárosi Papírbolt jóvoltából

 

Külön díjban részesült a Szentkirályi Iskola 2. osztálya és Nyugdíjas Klub Nyitnikék csoportja. Ezen kívül a rendezvényt egyénileg felkereső Tojásfára tojást hozók között 20 doboz tojás is kisorsolásra került a Hírös Tojás jóvoltából.

 

A Hírös Város Turisztikai Központ ezúton is köszöni az aprólékos munkával, gondosan elkészített egyedi tojásokat mindenkinek, aki közreműködött a tojásfa feldíszítésében. Köszönik a résztvevők lelkesedését, s minden díjazottaknak szeretettel gratulálnak!

 

Tovább >>

Rengetegen keresték fel a régi Városi Mozi előtt a II. Húsvétolót

A Hírös Város Turisztikai Központ által második alkalommal megrendezett Húsvétoló a változékony idő ellenére is nagyszerű fogadtatásra talált. A március 31-én lezajlott egész napos rendezvényt nagy létszámban látogatták meg a kecskeméti és környékbeli családok, óvodai és iskolai csoportok. Az érdeklődők sokszínű családi, hagyományőrző programok és kulturális műsorok közül válogathattak.

 

 A  Húsvétoló házigazdája Pál Attila színművész volt. Délelőtt napsütéses idő fogadta a rendezvényre érkezőket. A műsorok sorát a Kunság Táncegyüttes néptánc produkciója nyitotta meg, ezt a Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület egyedülálló népművészeti vándorkiállításának megnyitója követte. A különleges kézzel készített hagyományőrző alkotásokat az érdeklődők április végéig megtekinthetik a Hírös Város Turisztikai Központban, a jegypénztár nyitvatartási idejében keddtől péntekig 13:00 és 17:00 óra között. A Húsvétoló rendezvény alatt a látogatók az Aranyhomok Portékavásár keretein belül nem csupán megcsodálhatták, meg is vásárolhatták az egyesület alkotói által készített mesterremekeket. A vásárlók és a programokon, játékokon résztvevők között pedig értékes nyeremények is gazdára találtak.

 

 A gyermekek egész nap érdekes, izgalmas játékokon, elfoglaltságokon vehettek részt; kézműves és népművészeti foglalkozások, játszóház, tojásfestés, locsolóvers-mondó verseny, tojáskeresés, a 650 éves Kecskemét Tojásfájának feldíszítése, krétarajzverseny, állatsimogató, pecsétgyűjtő játék, ügyességi feladatok a Városi Balesetmegelőzési Bizottság Kecskemét tanpályáján. A délelőtt folyamán a Furfangos Paraván Húsvéti tojáskereső című bábműsora és a Dockers Party zenekar rajzfilmslágerekből összeállított koncertje szórakoztatta az apróságokat. A legkisebbek körében pedig nagy népszerűségnek örvendett Szilágyi Áron hangszerbabusgatója, melyre az épületben került sor.

 

Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából a környékbeli óvodás és iskolás csoportok, osztályok és az egyénileg érkezők által hozott közel 1000 db színes tojás tette különlegessé Kecskemét Város Tojásfáját.

 

A látogatók ízelítőt kaphattak Gáspár Dávid, majd Pál Attila színművész operett és musical műsorából is, majd a Vasvarjú zenekar és a Kecskeméti Zenészegylet „Tavaszi szél vizet áraszt” című produkciója szórakoztatta a résztvevőket. A zenés műsorszámokat követően Tavaszköszöntő kerékpárshowján, Leskowsky Albert mutatta be különleges kerékpárgyűjteményének egy-egy darabját és történetét.

 

A közönség és a szervezők legnagyobb bánatára a délután eleredő eső meghiúsította Csík János és a Mezzo zenekar fellépését. A koncert bepótlására azonban még idén sor kerül, a szervezők elkövetkezendő rendezvényeinek egyikén.

                                                                                                    

Sok szép kedves élménnyel gazdagodott mindenki, aki meglátogatta ezt az igazi családi rendezvényt.

Tovább >>

II. Húsvétoló a régi Városi Mozinál

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!