„Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” című konferencia
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” című konferenciát szervez Kecskeméten 2023. május 12. péntek 14:00 órától a Hírös Agóra Kulturális Központban.
Regisztráció: https://forms.gle/wDvKmGDsfTZV79bF9
A rendezvény célja, hogy segítsék a háziasszonyokat, kistermelőket abban, hogy a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket biztonságosan, jó minőségben tegyék el télire. A kiskertekben megtermelt, illetve a helyi piacokon megvásárolt zöldségek, gyümölcsök feldolgozásának komoly gazdasági és társadalmi jelentősége is van. A családi közösségben nagyobb értéke van a saját maguk által készített termékeknek, mint az iparilag előállítottnak, másrészt amint érnek a zöldségek, gyümölcsök folyamatosan, kis adagokban lehet azokat feldolgozni, ezáltal csökkenthető az élelmiszer pazarlás is.
A konferencián „földtől az asztalig” végig kísérjük a folyamatokat. A meghívott előadók beszélnek a fajta kiválasztásról, a termesztési fogásokról, egyszerű növényvédelemről. A tartósítási folyamatoknál rámutatnak az élelmiszerbiztonság fontosságára. Ismertetik a házilag is alkalmazható kíméletes, jó minőségű végterméket adó technológiai módszereket. Igyekeznek eloszlatni a köztudatban lévő indokolatlan félelmeket, beidegződéseket, téves gyakorlatokat.
A konferencia végén szó lesz a kistermelői termékek hatékony értékesítési módszereiről is.
Tovább >>