2023. január 29. vasárnap, Adél

Az Őszi Helyi Termék Ünnep beszámolója

Ötödik alkalommal, 2016. szeptember 29. - október 1. között rendezte meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének támogatásával. A Város Napja programsorozathoz kapcsolódva a Kecskeméti Tanyai Termék Piac 3. évfordulója alkalmából 3 naposra bővült rendezvény bőségesen kínált minden korosztály számára programokat melyről 17 kulturális csoport gondoskodott. A főtéren az Aranyhomok Portéka tanyai termékei és kézműves vására várta ajándékkínálattal vásárlóit. A helyi értékek közvetítésében több mint 20 termelő, kézműves vett részt.

Az eseményt Bogasov István KMJV önkormányzati képviselő, Domján Gergely NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, valamint Tóth János Tiszakécske polgármestere az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnökhelyettese nyitotta meg csütörtökön. A három napot Szeli Sára műsorvezetésével, élvezhették végig a látgatók. A népművészeti és kulturális előadások sorozatát, a Mátyás Király citerazenekar előadása nyitott meg, amit a Tűzön – Vizen Át Egyesület, a Ballószögi Hagyományőrző Népdalkör, a Hírös Barackvirág Tánccsoport hagyományőrző néptánc műsora követett. Az estét a Horváth Deák Duó Klasszikus gitárzenei produkciója zárta.

Pénteken a Naplemente Népdalkör, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre Művészeti Csoportjának verses-zenés összeállítását követően nagy sikert aratott a vidám hangulatú operettslágereket előadó Gáspár Dávid a Ballószögi Ifjúságért Klub vezetője, aki a Patkós Irma Művészeti Iskola végzős hallgatója. Ezt követően a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar előadása volt hallható. Melyet Keller Dániel és barátai táncháza követtet Böde István vezetésével.

Szombaton délelőtt a Mikropódium Családi Bábszínház Gulyás Terka című bábjátékán drukkolhattak Terkának. Majd a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutató Intézettől Dr. Hajdu Edit kóstolóval egybekötött színvonalas szőlőfajta bemutatóján vehettek részt az érdeklődők. A műsorok sokszínűségét biztosította a Tavaszi Szél Népdalkör népdalcsokra, Both Lászlóné Mónika vezetésű Zumba bemutatója, a Pacsirta Asszonykórus előadása, az El Classico gitárduó produkciója valamint az Uzsgyi zenekar Moldáv táncháza.

Igazi gyerekparadicsommá alakult a Szabadság tér. Népi fajátékokkal már korábbi rendezvényünkön is találkozhattak a legkisebbek, de a múltat bemutató kukoricamorzsolásnak, darálásnak is óriási sikere volt. Több mint másfél mázsa kukoricát „dolgoztak fel” a gyerekek, volt, aki minden nap visszajött, annyira tetszett neki a munka. A hajósi Terbe Picészet standján szőlőt darálhattak, préselhettek és természetesen a munka eredményét, a mustot is megkóstolhatták. Kézműves foglalkozáson a kunbaracsi kézművessel, Pap Mártával gyöngyékszereket fűzhettek, a Vadaskert jóvoltából kiskecskéket és nyuszikat simogathattak, és Baranyiné Teca közreműködésével pónikon lovagolhattak.

KÉPGALÉRIA

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!