2024. április 25. csütörtök, Márk

Bemutatkozó kisfilm

Bemutatkozó kisfilm - 2018. augusztus 21.

 

A rendezvény időpontja: 2018. augusztus 19-26. Helyszín: Kecskemét, Hírös Forrás Szökőkút környezete 2018-ban 19 település képviselteti magát a legnagyobb térségi seregszemlén. A kiállítás fő célja, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

 

Tovább >>

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a térség gyermekei az Aranyhomok Életmód Táborban!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület második alkalommal rendezte meg a „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” nevű EFOP-1.2.1-15 azonosítószámú pályázat támogatásával Aranyhomok Életmód Táborát.

A tábor 2018. augusztus 13-17-ig 100 általános iskolás kecskeméti és 15 térségi településről érkező gyermeknek biztosított tartalmas nyári programot. A részvétel minden gyermek számára ingyenes volt. A bentlakásos tábor helyszíne a Táncsics Mihály Kollégium volt.

Az öt napos együttlét célja, olyan nyári táborozási lehetőség megteremtése volt a kistérségben élő fiatalok részére, amely erősíti bennük a helyi identitást, emellett olyan életmód és tevékenységek megismertetése, melyek testi, lelki és szellemi gazdagodásukat és egyéni képességeik fejlesztését szolgálják.

Tovább >>

PROGRAMFÜZET - XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

A XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár teljes programja, PROGRAMFÜZETE letölthető pdf formátumban a cikk végén a "Kapcsolódó dokumentumok"-nál.

Várjuk Önöket szeretettel!

Tovább >>

Térségi települések zenés felvonulása és gálaműsora

Térségi települések zenés felvonulása és gálaműsora
Időpont: 2018. augusztus 22. szerda

17:00-19:30
Helyszín: a felvonulás indul a Hírös Forrás szökőkúttól, a gálaműsor a nagyszínpadon.

Tovább >>

XIX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a Hírös Héten

A Hírös Hét Fesztivál keretén belül 2018. augusztus 22-én 10:00 órától immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum, melyet a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közösen szervez.

A szervezők tisztelettel hívnak minden, a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben érdekelt szereplőt a kecskeméti városháza dísztermébe.

Tovább >>

PROGRAMAJÁNLAT a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításhoz

Részletes programjaink letölthetők pdf formátumban, illetve a térségi bemutatkozások részletes időpontja megtekinthető a következő oldalon.

Várjuk Önöket szeretettel!

Tovább >>

Az idén is gazdag programkínálattal készülnek a térségi települések a Hírös Hét Fesztiválra

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 21 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal.

 

Tovább >>

XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 21 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal.

A Hírös Hét Fesztiválon belül, a Hírös Forrás szökőkút környéke ad helyet a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításnak, ahol a térség 19 települése mutatkozik be egy nagyszabású térségi seregszemlén több mint 200 értékesítővel és kiállítóval. Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár pedig a Kecskeméti Városháza előtti téren várja az érdeklődőket 2018. augusztus 19-26. között. Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók.

A kiállítás megrendezésével legfőbb szándékunk, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

Az idei év újdonsága, hogy 2018. augusztus 22-én 17:30 kezdettel a nagyszínpadon kerül megrendezésre a Kecskemét térségi települések gálaműsora.

A kiállítást megelőzően meghirdettük a IV. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt, amelynek eredményhirdetésére a 2018. aug. 27. pénteken 19:00 kerül sor.

Idén 19. alkalommal rendezi meg az egyesület 2018. augusztus 22-én kedden, 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései. Fővédnök Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Ezúttal is érdemes lesz kilátogatni a fesztiválra, szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Tovább >>

Meghívó jakabszállási mintakert előadására

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a jakabszállási Alföldi Napszél Közösségi -Társadalmi Célú Szociális Szövetkezet kertjébe 2018.08.04-én szombaton 10:00-kor , ahol Besenczi Liza tart előadást, a kertről, a benne rejlő lehetőségekről. Sok érdekes témával többek között a növénytársításról, vegyszermenetes növénytermesztésről, a termesztett növények felhasználásáról, és azok tartósításáról, a gyógynövények egészségre gyakorolt jótékony hatásairól.

Tovább >>

Meghívó- Egészségnap-Jakabszállás Parkerdő

A „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” című projekt megvalósításához kapcsolódóan az egészséges életmódra nevelés jegyében Aranyhomok egészségnapot szervezünk ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, felmérésekkel a Jakab-napi Vigasságon a jakbszállási Parkerdőben 2018.07.21-én.

Elcsépelt vagy sem az “EGÉSZSÉG”-ről beszélni? - Egy 2015-ös vizsgálat szerint hazánkban a férfiak már 72%-a volt túlsúlyos vagy elhízott, a nőknél pedig 64 ez az arány.

Az elhízás nem esztétikai probléma, hiszen népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei napjainkban már a dohányzáséval vetekszenek. A 40. életévben fennálló elhízás akár 6-7 évvel is csökkentheti a várható élettartamot, a túlsúly és az elhízás a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában is jelentős szerepet játszik". A 15 évnél idősebb magyar lakosságnak a 30 százaléka elhízott az OECD tanulmánya szerint.

Mivel az elhízás összetett és sok tényezőre visszavezethető probléma, csak úgy lehet kezelni, ha az érintettek egyesítik erőiket és együtt keresik a megoldási lehetőségeket. A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (International Sweeteners Association - ISA) a május 20-ai Európai Elhízás Nap támogatása érdekében csatlakozott a Francia Obezitológiai Szövetséghez (Collectif National des Associations d’Obèses - CNAO).

Az „EGÉSZSÉG” témájában a testsúly csak egy tényező, de az is biztos, hogy nagyon fontos! Épp ezért tervezünk Dietetikus tanácsadást a tervezett rendezvényünkre!

Miért lesz Íriszdiagnosztika? Az íriszdiagnosztika célja: a betegségek gyors, pontos feltárása, a szervezet összefüggéseinek vizsgálata, holisztikus szemléletben. Előnyei:  Az íriszdiagnosztikai vizsgálat teljesen fájdalommentes! Alkalmas a rejtett betegségek felfedezésére a testi tünetek megjelenése előtt. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő.

A gyógyulás akkor kezdődik, amikor szembesülünk a problémával, betegséggel.

Miért lesz biorezonanciás vizsgálat? Mert a biorezonancia készülék megmutatja, melyek az eltérések az egészséges állapottól és miket lehet korrigálni. Az eredmények alapján feltárulhat a tünetek kialakulásának háttere. Szakember értékeli ki a tesztek eredményeit és ezután javaslatokkal látják el.

Miért lesz masszőr a rendezvényen? Mert a mozgás, testünk fittségi állapota hasonlóan fontos az egyén egészségi állapotában, mint a táplálkozás!

Mérni fogjuk a testzsír és a testtömeg arányát és a vérnyomást is!

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!