2024. március 29. péntek, Auguszta

Különleges zöldségszobrok a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Varga Károly mesterszakács, zöldségszobrász kiállítással, bemutatóval várja Önöket a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen október 2-4-ig 10-18 óráig a Deák téren.

 

 

Köszönjük az alapanyagokat a felajánlóknak:

- Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdasága
- Szentkirályi Vágó János Gazdakör
- Somodi Ferenc
- Bács-Zöldért Zrt.

 

Tovább >>

A „Legszebb konyhakertek” –című országos verseny kecskeméti kertjeinek díjátadója

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 8. alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” című országos programhoz, mely a kertészkedés szépsége mellett az önellátás fontosságára szeretne rávilágítani.


A jelenlegi egészségügyi helyzetben a Szervezők, arra ösztönözték a lakosságot, hogy minél több udvaron alakítsanak ki konyhakertet, ami most aktuálisabb, mint valaha. A konyhakert művelése a szép hobbin túl az egészséges életmód részévé is válik, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos, természetes anyagokkal termelt élelmiszerhez juthat a lakosság. A szervezők tapasztalata az, hogy az idei évben még többen kezdtek el kertet művelni. Az idei évben a legfiatalabb kertművelő 2 éves, míg a legidősebb 80 éves volt.

 

 

Tovább >>

Idén is megrendezésre került a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Napokon

A 2020. évi Hírös Napok keretében - immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő –Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár ez évben augusztus 16-23. között várta látogatóit.

A pandémiás helyzetre való tekintettel idén, az elmúlt évektől eltérő módon, a kormány döntéseinek figyelembevételével mutatkozott be Kecskemét és térsége a Hírös Napokon. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét környékének települései egy közös faházban jelentek meg a térségi seregszemlén, kiállítással, termékkóstolóval, vásárral megismertetve és megszerettetve a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, kézműves mesterek munkáit.

Az Aranyhomok Egyesület 2020. augusztus 17-én hétfőn 15:00 órától sajtótájékoztatóval egybekötött Térségi Kiállítás Mustrát szervezett, mely a XXIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megnyitója is volt egyben. A megnyitón Basky András, az Aranyhomok Egyesület elnökhelyettese, Lajosmizse város polgármestere ismertette a résztvevő 17 térségi település bemutatkozó termékeit, értékeit. Nagyon örülünk, hogy 7 településnek a polgármestere személyesen is eljött a megnyitóra.

Tovább >>

Virtuális barangolás a Hírös Hét - Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

Az idei térségi kiállítás fő attrakciója az Aranyhomok Egyesület Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációjában az elmúlt évek legjobb pillanataiból ízelítőt nyújtó virtuális barangolás. A nagymúltú térségi bemutatkozó XXIII. alkalommal kerül az idén megrendezésre. Bízunk benne, hogy még több fiatalt szólíthatunk meg a modern technikai eszköz segítségével, felkeltve a hagyományaink iránti érdeklődést.
Az alkalmazásban megtalálhatják a kistérség 19 tagtelepülését, polgármestereik bemutatkozójukban ízelítőt adnak “szűkebb hazájuk” életéből, vonzerejéből, értékeiből, megismerheti a nagyközönség a települések legfontosabb mezőgazdasági, élelmiszeripari termelőit, termékeit.
Külön címszavakba szedve találhatják a kulturális bemutatkozókat. Ezek a csoportok minőségi munkájuk jutalmaként képviselhették saját szűkebb lakókörnyezetüket, változatos programot kínálva ezzel a kiállítást kiegészítő településnapokon. Itt mutatkoznak be, azok a nívós produkciók résztvevői is a néptánctól a népzenéig, a modern akrobatikus táncon át a funky zenekarig, akik a kulturális seregszemlén a nagyszínpadon léptek fel.

Tovább >>

Idén is megrendezésre kerül a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Napokon

Kecskemét főterén 2020. augusztus 16-23. között kerül megrendezésre immáron 23. alkalommal a Térségi Kertészeti Élelmiszeripari Kiállítás. A pandémiás helyzetre való tekintettel idén, az elmúlt évektől eltérő módon, a kormány döntéseinek figyelembevételével mutatkozik be Kecskemét és térsége a Hírös Napokon. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét környékének települései egy közös faházban jelennek meg a térségi seregszemlén, kiállítással, termékkóstolóval, vásárral megismertetve és megszerettetve a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, kézműves mesterek munkáit.

Az Aranyhomok Egyesület 2020. augusztus 17-én hétfőn 15:00 órától sajtótájékoztatóval egybekötött Térségi Kiállítás Mustrát szervez, melyre szeretettel várja a kedves érdeklődőket.

A kiállítás megtekintése remek lehetőséget nyújt arra, hogy nemcsak hagyományos módon, hanem modern formában is újabb információkhoz jussanak a kedves érdeklődők a térségről.

A települések összevont kiállításán vetítésre kerülnek a 2019-ben elkészült települési turisztikai kisfilmek, valamint népszerűsítésre kerül a folyamatosan bővülő tartalmú Kecskemét és térsége mobilapplikáció is.

Tovább >>

Nyaraljon itthon Kecskeméten!

Ötletek a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációban


A koronavírus járvány okozta helyzet hozta magával, hogy az idei nyár sokkal inkább szól arról, hogy nyaralj itthon, mint a korábbi években bármikor.

Ehhez kíván segítséget nyújtani a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció, amely Kecskemét város, és térségéből 20 település látnivalóit, programjait foglalja össze. Mindezek mellett a több mint 100 szálláshelyet és vendéglátóhelyet felkínáló applikációban megtalálja az érdeklődő az ízlésének megfelelő szállást elérhető árakon, akár hotelt, akár panziót, akár vendégházat keres. Az új alkalmazás segítségével komplett tervet tud készíteni az a turista, aki nyaralási helyszínül választja az alföldi településeket. Mindezt térítésmentesen, a modern kor követelményeit is figyelembe véve GPS koordinátákkal, térképekkel ellátva és kisfilmekkel illusztrálva.

Ez a régió jóval olcsóbban kínál minőségi pihenési lehetőséget, mint az ország más nyaralóhelyei és mindemellett páratlan látnivalókat kínál!

Tovább >>

Idén is versenybe szállhatnak a kecskemétiek a legszebb konyhakert címért

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 8. alkalommal csatlakozott a „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos jelentőségű programhoz.

Egyesületünk a versenyhez való csatlakozással felvállalt egy olyan nemes ügyet, melynek célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése. Hiszen ez az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet azokra a lelkes kertművelőkre, akik fáradságot nem kímélve művelik konyhakertjüket, gyümölcsöseiket. Munkájukkal megmutatják környezetüknek, hogyan kell értékesen, értelmesen élni, kihasználva a környezet adta lehetőségeket.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben az a legfőbb feladatunk, arra ösztönözni a lakosságot, hogy minden udvaron alakítsanak ki konyhakertet, ami most aktuálisabb mint valaha.

Úgy gondoljuk, hogy a konyhakert művelése a szép hobbin túl nagyban hozzájárul az egészséges életmód elterjedésében, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos anyagokkal kezelt élelmiszerhez juthat a lakosság.

A megmérettetés keretén belül keressük a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. Nevezési kategóriák között megtalálhatóak a hagyományos kertek, illetve balkonládákban termelők, és közösségi kertek!

Tovább >>

Beszámoló - XXVI. Helvéciai Szüreti Mulatság

„XXVI. Szüreti Mulatság” VP6-19.2.1.-52-7-17. kódszámú, „Helyi közösségi összefogást erősítő rendezvények támogatása” című pályázati felhívás alapján


A rendezvény helyszíne, időpontja: A Helvécia, 122/2 hrsz-ú Milleniumi emlékpark, az 1. hrsz-ú Polgármesteri Hivatal és a 026/156 hrsz-ú Sportcsarnok szolgált helyszínéül a 2019. szeptember 6-7-8. napján megrendezésre került XXVI. Helvéciai Szüreti Mulatságnak.

Pályázati támogatás: 1.116.938 Ft

Célcsoport megjelölése: A helvéciai, valamint a környékbeli települések lakosai, határon túli testvértelepülések delegációi.

Tovább >>

Rendezvényeink 2020.

Sikerrel zárult az Aranyhomok Egyesület adománygyűjtő akciója

Ezúton szeretnénk megköszönni azon jószándékú emberek segítségét, akik adományaikkal támogatták karácsonyi jótékonysági akciónkat! Kecskemét és térsége kistelepülésein élő nehézsorsú családokat szerettünk volna meglepni az ünnepek alkalmával, ezúttal tartós élelmiszerrel, édességgel.
Kecskeméten a Városháza előtti adventi vásárral kiegészült Tanyai Termék Piacon gyűjtöttük a lakosság adományait december 5-én, 12-én és 19-én, melyhez támogatóként csatlakozott az Univer Coop Zrt. és Molnár László tiszakécskei savanyúság készítő kistermelő.
Az adományokat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a térség polgármestereinek segítségével juttatja el a rászoruló családok részére még Karácsony előtt. Sok-sok segíteni akaró ember jóvoltából Nyárlőrinc, Helvécia, Fülöpháza és Kunbaracs családjainak élete válik némiképp könnyebbé az ünnepek alatt.
Az Önök segítségével hittük és próbáltuk megvalósítani, hogy minél több család számára felhőtlen ünnep lehessen a Karácsony, ezért köszönetünket fejezzük ki mind a magánembereknek, mind a csatlakozó cégeknek!

Képgaléria

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!