2024. április 29. hétfő, Péter

II. Húsvétoló a régi Városi Mozinál

Adó 1% Kecskemét és térségének

Kecskemét és térsége áttekintő térképe

Elkészült Kecskemét és térsége áttekintő térképe, mely tartalmazza az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület tagönkormányzatainak településén található turisztikai attrakciókat, szolgáltatókat.

Megtekinthető pdf formátumban nagyítva a térképre kattintva!

 

Megtekinthető pdf formátumban nagyítva a képre kattintva!

Tovább >>

Kreatív-Komplex-Környezettudatos gondolkodásformálás a hátrányos helyzetű Tiszazugban kódszám: FM-LSZF/2017-01.

A cibakházi székhelyű CI-VIL EGYESÜLET pályázatot nyújtott be és sikeresen támogatást nyert arra a projektötletére, hogy a Tiszazugban található óvodások és iskolások, közvetett módon a lakosság körében környezettudatos szemléletformálást hajtson végre.

Ennek érdekében a bevont partner intézmények a hétköznapokban képződő hulladékok (üveg, műanyag, papír, fém, italos karton, stb) felhasználásával dísztárgyakat készítettek.

Az elkészült remekműveket vándorkiállítás keretében összesen 8 helyszínen mutatjuk be, ahol a lakosság megtekintheti a kreatív módon, az öko-praktika jegyében létrejött alkotásokat.

Ezzel párhuzamosan a dísztárgyak egy műteremben kerültek lefotózásra, így a profi fotókat a weboldalakon, nyomtatott sajtókban, facebook oldalakon is be tudjuk mutatni, valamint digitális és nyomtatott kiadványban is népszerűsítjük a projektet és a gyerekek munkáját.

A projekt záró momentumaként tanulmányi kirándulást teszünk a Szelevényi Hulladéklerakó Üzemben.

Projektünk a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg. Ezúton is köszönjük a támogatást!

Kelt: 2018. március

CI-VIL EGYESÜLET

A teljes képgaléria alábbi linkre kattintva érhető el:

https://www.facebook.com/pg/civil.cibakhaza/photos/?tab=album&album_id=1491688190957573

Tovább >>

Meghívó-Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat előadása- Helvécia, Ballószög

MEGHÍVÓ

2018.március 26-án Ballószögre, illetve Helvéciára várjuk az érdeklődőket életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat előadásaira.

Pontos időpont és helyszín a mellékelt plakátokon.
A részvétel ingyenes.

Sok szeretettel várjuk Önöket!

Szervező (projektgazda): 
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

 

 
 

 

 

Tovább >>

Részt vettünk a TOUREX Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásáron

  Az Aranyhomok Egyesület standja is megtalálható volt a TOUREX Kiállításon a Hírös Agórában. Standunkon népszerűsítettük a Kecskeméti Tanyai Termék Piacot, amelyhez kapcsolódóan játékot is hirdettünk: aki kitöltötte kérdőívünket, sorsoláson vett részt. A kérdőívek egyesületünk számára rendkívül hasznosak, megismerhettük belőle a vásárlók véleményét, igényeit, javaslatait, amelyek alapján tovább fejleszthetjük a piacot.

Éves rendezvénynaptárunk is elkészült erre az alkalomra, amelyet már sokan kerestek.

 

Térségi turisztikai szolgáltatók programjait, kikapcsolódási lehetőségeit, szállásait ajánlottuk prospektusok által. Személyesen a Four Points by Sheraton Hotel, valamint a lajosmizsei Akácliget Vendégház képviselte magát.

Ezen kívül a Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítványtól Trencsényi Csiha Tímea várta a néptánc és az általa kiadott mese cd-k iránt érdeklődőket.

 

A kiállításon az ország több pontjáról érkeztek turisztikai szervezetek, utazási irodák, kiállítók, amely ismét lehetőséget adott üzleti, partneri kapcsolatok kiépítésére és a lakosok számára utazásaik, kirándulásaik megtervezésére, lefoglalására.

 

Tovább >>

A XXI. századi modern város - Előadások a Városházán

XIII. Civil Fórum

Meghívó - Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat előadása-Jakabszállás és Orgovány településeken

MEGHÍVÓ

2018. február 15-én Jakabszállásra, illetve Orgoványra várjuk az érdeklődőket életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat előadásaira.

Pontos időpont és helyszín a mellékelt plakátokon.
A részvétel ingyenes.

Sok szeretettel várjuk Önöket!

Szervező (projektgazda): 
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Tovább >>

Közös Örökségünk: Kecskemét és térsége települései

2017. augusztus 19-27-ig 20. alkalommal került megrendezésre Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. A szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 20 tagtelepülésének több mint 200 kiállítója jelent meg a legnagyobb térségi seregszemlén.

Ez alkalomból  "Közös örökségünk, Kecskemét és térsége települései"  címmel készítettük el jubileumi exkluzív kiadványunkat, amelyben a 22 település mutatkozik be, valamint a Katona József Múzeummal együttműködve a Hírös Hét közel 90 éves történetét és a kistérség hozzá kapcsolódó történetét is feldolgoztuk. 

A kiadványt korabeli fotókkal, térképpel, történeti, kulturális áttekintéssel, a települések bemutatkozásán kívül idegenforgalmi kínálatukkal, szálláslehetőséggel, látnivalókkal kiegészítve jelentettük meg.

Az A5-ös, exkluzív, 48 oldalas kiadvány 5000 példányban készült el, amelyet a települések - köztük Kecskemét - kap meg ajándékozásra, promóciós célra, amelyet saját ismeretségi körében, testvérvárosai, üzleti partnerei körében terjeszthet.

 

Lapozható változatért kattintson a képre.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!