2022. augusztus 15. hétfő, Mária

XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum

Vidékfejlesztési pályázati lehetőségekről tájékoztatták a térség polgármestereit és gazdálkodóit a XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon 2019. augusztus 23-án (pénteken) a Hírös Város Turisztikai Központban.

A rendezvényt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezte az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának támogatásával és fővédnökségével a napokban zajló 22. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás szakmai programjaként.

A Vidékfejlesztési Program maradványforrásaira még mindig lehet pályázni. Hogy pontosan mire költhetőek el ezek a pénzek, arról Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszélt. Az ezután meghirdetni tervezett pályázatok között tanyavillamosítási, egyedi szennyvízkezelési, öntözésfejlesztési, valamint borszőlőültetvények telepítésére vonatkozó is van – árulta el az államtitkár. Országos szinten eddig 187 ezer kérelmet támogattak a Vidékfejlesztési Programon belül több mint 70 féle pályázaton keresztül. Csak Bács-Kiskun megyében 20 ezer támogatott kérelemről beszélhetünk. A kifizetett összeg 36 milliárd forint, a lekötött 124 milliárd.

A kecskeméti önkormányzat nevében Bogasov István mondott köszöntőt. A tanácsnok hangsúlyozta, hogy a fórum a térség agráriumának fejlődését szolgálja. A fejlődéshez elengedhetetlenül fontosak a pályázati források, de az is lényeges, hogy az agrárszakma méltó megítélést kapjon és vonzó legyen a fiatalok számára. Az Agrármarketing Centrum feladata ezeknek a céloknak az elősegítése.

„Minden olyan rendezvény nagyon fontos – mondta el Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető helyettese –, ahol tudunk találkozni a helyi termelőkkel, hiszen mégiscsak róluk szól az agrármarketing. Az általuk előállított termék az, amivel országos szinten tudunk gazdálkodni, és ezeket kell nekünk exportpiacokon, illetve belföldi piacokon sikeresen piacra juttatni, és a fogyasztók felé kommunikálni.”

Az Agrármarketing Centrum kiállításokat szervez külföldön és belföldön egyaránt, versenyt hirdet szakácsiskoláknak, és a szervezet nevéhez kapcsolódik az OMÉK, azaz az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, amelyet idén szeptember 26. és 29. között rendeznek meg a Hungexpo területén.

(forrás: hiros.hu)

 

Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár előadása

Előadás címe: A Vidékfejlesztési Program aktualitásai

 

Madari Örs Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrár– és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetőjének előadása

Előadás címe: Az agrár- és vidékfejlesztési támogatások


Giczi Gergely az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. ügyvezető helyettese

Előadás címe: A magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának segítése, az Agrármarketing Centrum tevékenységének bemutatása


Morva Tamás, az Agrárközösség Kft. növényorvosa és növényvédelmi üzletág vezetője

Előadás címe: Drónok alkalmazása a mezőgazdaságban

 

Szabó Róbert György, Jakabszállás Község Polgármesterének előadása

Előadás címe: Jakabszállás község fejlesztése az Európai unió pályázatainak tükrében

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!